Osteopatia d’adults

Al llarg de la vida el nostre cos va acumulant nombroses lesions, agressions i tensions, ja siguin degudes a traumatismes, males postures mantingudes, sobrecàrregues, moviments repetitius o estrès. També la genètica ens pot predisposar a patir determinades malalties o afeccions.

Amb l’osteopatia tractem el pacient tenint en compte l’estat previ i tot el que li ha succeït en el temps i que ha anat deixant empremta en el seu cos.

L’osteopatia està indicada per a totes aquelles disfuncions múscul-esquelètiques que comportin dolor a nivell de la columna vertebral (lumbàlgies, ciàtiques, dolors cervicals, braquiàlgies, dorsàlgies, protrusions i hèrnies discals, contractures, fuetades cervicals post traumàtiques) i de les extremitats superiors i inferiors.

Amb osteopatia també tractem altres tipus de símptomes com migranyes, vertígens, bruxisme i problemes d’oclusió, trastorns circulatoris, digestius (reflux gàstric, hèrnia de hiatus, digestions pesades, flatulències, dolors abdominals, restrenyiment) endocrins, , ginecològics, etc.

Mitjançant tècniques manuals adaptades a cada pacient, corregim les restriccions de mobilitat que dificulten una bona vascularització i connexió nerviosa. Així ajudem a retornar el cos al seu estat d’equilibri, millorant la seva capacitat d’autoregulació.

 
Osteopatia obstètrica i per a nadons i nens

La osteopatia durant l’embaràs ajuda a la mare a adaptar-se als nombrosos canvis neuro-endocrins que experimenta i a adaptar-se també al creixement del nadó que porta a dins.

Si no hi ha una bona adaptació de la mare al canvi de volum i de posició, poden aparèixer dolors a la columna vertebral i pelvis, ciàtiques, incontinència urinària, o problemes viscerals entre d’altres.

El tractament osteopàtic de la mare abans del part prepara la pelvis i tot el sistema muscular i lligamentós per a la gran mobilitat que el part requerirà. Després del part, el tractament facilita el procés de recuperació global.

Després de 9 mesos de viure confortablement en el ventre de la mare, el part és un tràngol estressant per a tots els nadons. Estan física i hormonalment preparats, però en ocasions es manifesten símptomes de manera molt precoç: dificultat en la succió, irritabilitat, alguna lesió obstètrica, deformitat cranial, etc. que es poden tractar també des de l’osteopatia.

Els nens no són petits adults, per això convé que siguin tractats per un osteòpata especialitzat en bebès i nens/nenes, que conegui la seva anatomia i fisiologia i sàpiga tractar les disfuncions característiques de cada etapa del creixement. Un bon tractament parteix d’una valoració adequada a nivell múscul-esquelètic, visceral i de tot els aspectes del creixement, i permet abordar qualsevol dificultat de manera precoç.

Igualment és convenient consultar l’osteòpata si hi ha algun símptoma o patologia digestiva o respiratòria tipus reflux, còlics, restrenyiment, irritabilitat bronquial, sinusitis, otitis, etc.

 
Psiconeuroimmunologia

El terme psiconeuroimmunologia (PNI) va ser desenvolupat als anys 70 pel psicòleg Robert Ader i l’immunòleg Nicholas Cohen i fa referència al camp científic que estudia la interacció entre el cervell, el sistema endocrí i immune i les seves patologies.  Utilitza el coneixement profund de la fisiologia humana per solucionar les veritables causes dels teus símptomes. Recolzada en l’evidència científica, la PNI dibuixa línies terapèutiques combinant el poder de l’exercici físic, l’alimentació, la suplementació i l’ús d’estratègies emocionals senzilles per tal de recuperar el motor de la teva salut.

Pot ajudar tant a nadons, nens i joves com adults i persones grans i els camps d’actuació son amplis:

Desordres immunes, digestius i hormonals, trastorns de la son, lesions esportives, estrès, dolors crònics, fatiga crònica, al·lèrgies, etc.

La PNI també et permet simplement millorar el teu estat de salut o el teu rendiment esportiu tot canviant hàbits alimentaris i valorant si és necessari afegir algun suplement nutricional.

 
Tractament de l’escoliosi i la cifosi

Amb el tractament de l’escoliosi a través del concepte BSPTS-Schroth (Barcelona Scoliosis Physical Therapy School), el pacient aprendrà a millorar la postura, a remodelar el cos i a activar la musculatura mantenint la correcció, per tant, equilibrant la seva longitud, tensió i funció.

Des de les primeres sessions es treballa en la integració de la nova postura, per poder realitzar finalment els exercicis de manera independent, potenciant la autonomia del pacient.

El pacient inicia sessions individuals (de 3 a 5 sessions) amb un fisioterapeuta especialitzat, d’aquesta manera pot aprendre i sentir les correccions específiques que la seva escoliosi requereix. A continuació es pot incloure en un grup de pacients ja entrenats per poder realitzar i integrar els exercicis i preparar-se per poder-los fer a casa de manera autònoma.

 
Ioga Terapèutic

Cuidar el nostre cos físic ens apropa a l’harmonia entre els diferents nivells de l’ésser humà.

Desenvolupar la capacitat d´estar en el present, moure´ns i viure d´una manera conscient permet que el cos ens funcioni de la manera més natural possible i ens facilita una visió holística de la salut.

El treball d´exercicis terapèutics està basat en seqüències d´àssanes o postures, dissenyades per casos particulars de dolències.

La pràctica d´àssanes engloba tot el cos i no deixa elements passius .

Quan tonifiquem el cos, el reforcem i el posem en bon funcionament, es desencadenen canvis en tot el nostre organisme que proporcionen equilibri físic i harmonitzen l’estabilitat mental.

Les sessions que us proposem es poden fer o bé en grups reduïts, o bé de manera individual, sempre sota el guiatge de la fisioterapeuta especialitzada. La nostra tasca és mostrar la seqüència d´exercicis idònia per a diferents restriccions de moviment i dolències que es desenvolupen en el treball setmanal de manera regular.

En el cas de les sessions individuals, un cop mostrada i supervisada la seqüència específica per a la patologia concreta es recomanen els exercicis que cal fer per compte propi a casa. I us oferim la possibilitat de fer, més endavant, una sessió de correcció i revisió del treball.

 Desvetllar les nostres capacitats motrius i propioceptives ens possibilita un cos i ment disponibles i un estat de consciència serè.

 
Exercici terapèutic

El moviment és imprescindible per mantenir el cos i la ment sans. Cada vegada més estudis demostren que una musculatura tonificada no només ens protegeix a nivell articular i del dolor persistent, sinó que beneficia el nostre sistema immunitari, endocrí i nerviós i ens permet mantenir la funcionalitat.

Le sessions individuals, o en grup, persegueixen millorar la força muscular sense perdre la flexibilitat i la mobilitat global. Combinem diferents modalitats d’exercicis: de força, funcionals, core, hipopressius… sempre respectant les capacitats de moviment de cada persona. Prioritzem la qualitat i el control del moviment i adaptem els exercicis en cas de lesions o patologies. Cerquem exercicis alternatius pels pacients amb zones de dolor persistent.